theater leeuwarden, theaterdiner Leeuwarden, theaterdiners Leeuwarden, diner met theater friesland, jugendstil, van ravesteijn, tweebaksmarkt, rondleiding leeuwarden, stadswandeling leeuwarden, leeuwarden entertainment, dinnermusicals, vergaderruimte leeuwarden, vergaderzaal leeuwarden, provincie friesland, culturele hoofdstad, kindertheater, klassieke muziek, kroppholler, staal, groepsuitje leeuwarden, bedrijfsuitje leeuwarden, rondleiding theater, vergaderzaal leeuwarden, vergaderruimte leeuwarden, stadswandeling leeuwarden, kinderfeestjes leeuwarden, kinderfeestje leeuwarden, kindertheater leeuwarden, theater friesland, theater leeuwarden

Programma

RESERVEREN

Kleintheater “De vier Pelikanen”          Tweebaksmarkt 48          8911 KX  Leeuwarden           058-2127787         

Programmering (deze wordt regelmatig aangevuld)

ZATERDAG 18 november 20.00 uur. € 15,-


Forensicon; De wetenschap is van iedereen


Forensisch onderzoek is een bekend fenomeen in de opsporing en vervolging van - daders van - strafbare feiten. Toch is er ook veel onduidelijkheid over de technieken waarmee wetenschappers misdrijven oplossen.


Forensicon presenteert op een leuke en interactieve manier verschillende onderdelen van forensisch onderzoek en criminalistiek. Zowel de technieken zelf, als de wijze waarop de onderzoeksresultaten rechercheurs, advocaten, het OM en de rechter helpen om misdrijven op te lossen en de daders te veroordelen worden besproken.


16 december 20.00 uur € 15,-


Nooit alleen - door Emma Lou


Ga mee in het hoofd van Emma Lou vol vreemde stemmetjes, onzekerheden, verlangens, frustraties en liefdesdrama’s. Ze heeft de touwtjes graag in handen maar dit werkt haar alleen maar tegen. Is geluk te vinden en komt het allemaal goed? Eén ding is zeker: ze is 'Nooit Alleen’. In september 2016 bracht ze haar gelijknamige album uit. Van rustige luisterliedjes tot uptempo popsongs met met een flinke dosis humor. Dit seizoen gaat ze met viool en ukelele de theaters in met een akoestisch programma, begeleid door gitaar en contrabas. In 2014 studeerde ze af op het conservatorium richting jazz en pop waar ze de ArtEZ vriendenpublieksprijs in de wacht sleepte. In 2016 won ze eveneens de publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival.  Meer informatie: www.emmalou.nlRESTAURATIE


Vanaf februari 2018 sluit het theater voor een half jaar ivm restauratie.

We sluiten dit jaar daarom af met een bijzondere expositie.28 oktober - 28 januari: LEEUWARDEN LONKT. Door Maartje Roos.


Fotobeelden vanaf de 16e eeuw. Vrij/za/zo 13.00 - 17.00 uur. € 3,-.


RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN

RESERVEREN